Klassieke Amerikaanse koolsalade

Wat heeft het eigenlijk nodig? Denk je dat alle klassieke Amerikaanse koolsla recepten mayonaise nodig heeft? Ze hebben het namelijk niet nodig! Dit klassieke romige recept van de koolsalade gebruikt een versnipperde kool. De zure aard van de moutazijn verdikt op natuurlijke wijze de room tot dressingachtige consistentie. Snel en gemakkelijk, dit recept creëert de perfecte romige sla. Het is geweldig voor je volgende achtertuin barbecue of feestje. De koolsalade reist prachtig en kan van tevoren worden gemaakt. Dit recept maakt een heel licht gekookt koolsalade. Voor een nog crèmere versie, verdubbelt u eenvoudig de hoeveelheid dressing en het gebruik van dezelfde hoeveelheid groenten.

Ingrediënten

  • 3 el zware room
  • 1 el moutazijn
  • ½ theelepel zout, meer naar smaak
  • ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper, meer naar smaak
  • ½ theelepel selderijzaad
  • 1 klein kop groene kool
  • 1 grote wortel
  • ¼ hoofd rode kool
  • ½ rode ui

Bereiding

Snij de kool in de halve lengte, verwijder de kern en snijd de kool in een fijne shredder. Voeg de versnipperde kool toe aan de dressing. Schil en rasp de wortel en voeg deze vervolgens toe aan de kool. Gooi de sla van de onderkant van het mengsel naar boven. Ga door met het gooien van de sla. Het zal een tijdje duren om de ingrediënten te combineren. U wilt dat de sla volledig bedekt wordt met een kleine hoeveelheid dressing. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe, als je dit wilt. Werp opnieuw om volledig te combineren. Voor een knapperige sla, serveer onmiddellijk; voor een beetje zachte sla doe je er een deksel op en chill je het voor tenminste 1 uur en maximaal een nacht. Werp opnieuw en serveer. Als je het gebruikt, zal je sla niet erg kleurrijk zijn. Door de wortel, rode kool en rode ui toe te voegen aan de groene kool, wordt je koolsalade helder met gevarieerde kleuren. Maakt u zich geen zorgen als het crème mengsel een roodachtige tint krijgt, dit komt eenvoudigweg uit de sappen van de kool en/of rode ui. Hoewel deze klassieke koolsalade geen mayonaise bevat, wil je een aantal basisrichtlijnen voor voedselveiligheid volgen als je van plan bent het buiten te eten, vooral op een warme zomerdag. Vermijd het verlaten van deze koolsalade, en andere voedingsmiddelen die koeling nodig hebben, buitenshuis bij warm weer voor meer dan twee uur. Als u van plan bent om de sla meer dan twee uur te serveren, overweeg dan om de kom koolsalade over ijs te laten rusten om het gekoeld te houden en om bederf te voorkomen. En zo ben je volledige voorbereid voor elke feest en partij met je heerlijke Amerikaanse koolsalade die je helemaal zelf hebt gemaakt. Wat stukken beter is dan er een kant en klaar te halen vanwege de verse ingrediënten die je erin hebt gedaan. Dit zullen je gasten ook gelijk proeven en al helemaal als je hem gelijkt serveert, dan zijn ze natuurlijk heerlijk knapperige. Dit is dus een heerlijke salade voor de bij maar ook zeker als een hoofdgerecht voor degene die gezond bezig zijn!