Kentucky Fried Chicken Koolsalade

KFC koolsalade De koolsalade die we nu gaan maken in afkomstig van de gigantische fastfoodketen Kentucky Fried Chicken, ook wel KFC genoemd. Deze koolsalade krijg je altijd bij uw bestelling bij de Kentucky Fried Chicken, maar vanaf nu kunt u het ook gemakkelijk thuis maken. Dit recept is zeer eenvoudig om te maken en zelfs de onervaren chef-koks onder ons zouden het moeten kunnen maken. Dit gerecht is een mix van de ingredienten van de Kentucky Fried Chicken en een mix van personlijke favorieten. Zo is de dressing van deze salade net iets anders dan die van de Kentucky Fried Chicken. Dan gaan we nu beginnen met het bereiden van de salade, kijk goed of u de nodige keukenspullen in huis heeft. Een herinnering, de salade is het allerlekkerst als de salade enkele uren, zo niet een dag als in de koelkast heeft gestaan voor het serveren.

Recept Ingrediënten Deze hoeveelheden zijn berekend voor 4 personen.

  • * 1 grote witte kool
  • * 2 bospeentjes (of 1 grote)
  • * 1 sjalot
  • * 65 milliliter volle melk
  • * 65 milliliter karnemelk
  • * 75 gram suiker
  • * 115 gram mayonaise
  • * 1 1/2 theelepel azijn
  • * 2 1/2 theelepels verse citroensap (Hiervoor is ongeveer 1 citroen nodig)
  • * 1/2 theelepel zout
  • * Zeer fijngemalen peper

De bereiding:

Waarschijnlijk dacht u bij het lezen van de karnemelk dat het er niet bij hoort, maar dit is onjuist, sterker nog, de karnemelk zorgt juist voor de herkennende smaak. Bereidingswijze Haal voorzichtig de buitenste bladeren van de kool af. Zet de kool recht op, (daarmee wordt dus bedoeld dat de stronk naar beneden wijst) en snij de kool vervolgend in de lengte in 2 stukken. Leg de 2 stukken plat op de snijplank, snij vervolgens de helften weer in de lengte in 3 stukken, verwijder vervolgens de harde stukken van de stronk. Als laatste snij je de overgebleven stukjes in dunne reepjes, als u het anders wenst te eten kunt u het natuurlijk ook anders snijden. Maak de bospeen goed schoon, en snij daarna beide uiteindes er af. Snij de bospeen vervolgens in zo dun mogelijke schijfjes, snij daarna de schijfjes in reepjes van ongeveer een millimeter breed. Gooi de reepjes bospeen daarna bij de reepjes witte kool. Verwijder de schil van de sjalot, en maak deze zo fijn mogelijk, gooi daarna deze bij de witte kool en pospeen. Gooi vervolgens de azijn, mayonaise, peper, suiker, zout, citroensap, volle melk en karnemelk in een maatbeker. Mix vervolgens alles wat in de maatbeker zit goed en zorg ervoor dat de dressing in de maatbeker geen klonten bevat, maar mooi glad is. Het lijkt misschien wat veel dressing in verhouding van de salade maar dit is hoe wij het het lekkerst vonden maar u kunt natuurlijk altijd minder doen als u dat lekkerder vindt. Bedek de kom met de salade dan af met folie of een deksel, houd het voor echt minimaal 2 uur in de koelkast, het liefst nog iets langer.

Koolsalade met drie kleuren

Voor een heerlijke en ook nog eens gezonde salade kun je ervoor kiezen om dit recept te maken. Dit recept is voor een mooi gekleurde salade die erg gezond is met stukjes appel, wortel en witte en rode kool met een lekkere yoghurtdressing.

Dit is een recept die je kunt klaarmaken voor vier personen. De bereiding van het recept neemt ongeveer 20 tot 25 minuten in beslag. De benodigdheden voor dit heerlijke recept zijn: Eén appel, 100 g geraspte witte kool, 75 g geraspte rode kool, 2 el walnoten, 75 g jullienne wortel, klein bosje bieslook, één tl mosterd, één el citroensap, één el honing, drie el yoghurt en peper en zout.

Keukenspullen

Dit zijn de spullen die wij nodig hadden bij het bereiden van dit overheerlijke gerecht.

  • * Een koksmes en officemes
  • * Een snijplankje
  • * Een slakom
  • * Een maatbeker
  • * Enkele maatlepels
  • * Een keukenweegschaal
  • * Een garde